Hyppää sisältöön

36Hävikkiruuan hyödyntämisen suunnitelma

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Aikataulussa

Tarkennus: Mittausjärjestelmien hyödyntämistä laajalla rintamalla tullaan selvittämään ja tulosten automaattista tallentamista ja tilastointia tuotannonohjausjärjestelmään.

Kuvaus

Selvitetään hävikkiruoan nykytila, ja selvitetään toimitatavat ja mahdollisuudet hävikkiruoan syntymisen ehkäisemiseksi ja ylijäämäruoan hyödyntämiseksi.

Tällä hetkellä hävikkiruoan kattavaa seurantaa tai mittausjärjestelmää ei ole kuin Kimpisen koulukeskuksessa. Hävikkiruokaa on tällä hetkellä pyritty minimoimaan seuraavin keinoin: tarkat ja ajantasaiset ateriatilaukset, vakioruokaohjeet, ruoanvalmistuksen tarkka suunnittelu ja satsitus, suunnitelmallinen elintarvikkeiden tilaus, varastointi ja käyttö.

Hävikkiruokaa on vähennetty myös sallimalla henkilökunnalle ylijäämäruoan ostaminen sekä ruoan lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen.

Virallinen kuvaus

Toimenpideohjelman mukaan
Hävikkiruuan hyödyntämisen suunnitelma
(Lappeenrannan ilmasto-ohjelmasta)

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • 30.09.2021

    Biovaakalaitteistojen mahdollinen hankinnan laajentaminen useampaan kaupungin kohteeseen

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vaikutus

Pieni

Toimenpiteen luokka

Vastuullinen kuluttaminen

    Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Elina Sarmala

    Elina Sarmala

    Saimaan Tukipalvelut Oy

Tietoja päivitetty 22.04.2021