Hyppää sisältöön

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Aikataulussa

Tarkennus: Vuonna 2020 toteutetuissa elintarvikekilpailutuksissa ympäristökriteerit on huomioitu ja seurannassa. Tulevissa maitotalous- ja lihatuotteiden kilpailutuksissa (kevät 2021) ympäristökriteereistä on mahdollista saada lisäpisteitä.

Kuvaus

Kehitetään ja tiukennetaan ympäristö- ja ilmastovaikutuksia vähentäviä sekä kiertotaloutta huomioivia kriteerejä Saimaan Tukipalveluiden elintarvikehankinnoissa.

Hankinnoissa huomioituja kriteereitä ovat: pakkausten vähäinen määrä ja kierrätettävyys, tarjoajen ilmasto-ohjelmat, soijattomuus rehuissa, palmuöljyn käytön vähentäminen rehuissa ja elintravikkeissa. Tuotteiden sisältämän palmuöljyn tulee olla vastuullisesti tuotettua, sertifioiduilta tiloilta. Biokaasulla ja kaasulla toimivista jakelu- ja maitoautoista saa lisäpisteitä. Sivutuotteiden hyödyntämisestä oli mahdollista saada lisäpisteitä.

Virallinen kuvaus

Toimenpideohjelman mukaan
Elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen ilmastokriteerit
(Lappeenrannan ilmasto-ohjelmasta)

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • 01.10.2021

    Kilpailutusten toteutus ja tarjousten tarkistaminen

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vaikutus

Ei ole arvioitu

    Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Elina Sarmala

    Elina Sarmala

    Saimaan Tukipalvelut Oy

Tietoja päivitetty 22.04.2021